Politie zoekt 10 amokmakers Luik

De federale politie is op zoek naar een aantal amokmakers, die het afgelopen juni bont maakten in de Luikse uitgangsbuurt. Ze heeft daarom een opsporingsbericht verspreid en beelden vrijgegeven in de hoop snel nuttige tips te ontvangen. 

Op zaterdag 24 juni 2017 omstreeks 05u00 ‘s morgens vond een hevige vechtpartij plaats in de uitgangsbuurt 'De carré' in Luik. Enkele jongeren stookten onrust en keerden zich tegen de ordediensten. Ze gooiden met flessen en stenen. Een groot deel van deze onruststokers is reeds geïdentificeerd, maar enkelen nog niet.

De eerste dader die de politie zoekt, is van Noord-Afrikaanse origine en droeg een jeans, een grijze baseballpet een grijze pull met een tekening op de voorzijde.

De tweede persoon droeg een grijs trainingspak en een witte pet. Hij heeft verschillende objecten naar de politie gegooid en provoceerde met gebaren.

De derde had donker haar en een baard. Hij droeg een donkere short van het merk Nike en een blauw-witte T-shirt.

De vierde dader had een baard van enkele dagen, hij droeg een donkere short en een oranje T-shirt met een logo op de borstkas.

De vijfde dader is kortgeschoren en droeg een grijze pull en tas met schouderriem. Hij heeft een gevecht uitgelokt en gooide voorwerpen naar de politiediensten.

De zesde heeft kastanjebruin haar en droeg een donkerblauwe training met witte banden op de schouders.

De zevende verdachte heeft opgeschoren haar aan de zijkanten en droeg een donkere broek en zwarte jas. Hij heeft meerdere flessen naar de ordediensten gegooid.

De achtste persoon die de politie zoekt, heeft kastanjebruin haar en droeg een donkerblauwe jas en een kleine rugzak.

De negende is van Noord-Afrikaanse origine en is groot en mager. Hij heeft een lang aangezicht en droeg een groene T-shirt met een tekening op de voorzijde.

De tiende had een baard van enkele dagen en droeg een grijze pull en een jeans. Hij heeft op minstens 3 verschillende plaatsen voorwerpen naar de politie gegooid.

Videobeelden
De federale politie gaf ook videobeelden vrij van die bewuste avond. Op die manier hoopt ze snel verdere informatie te vergaren.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.