Politie start 'Google Maps' voor ongevallen

Hoe verkeersveilig is uw straat? Vanaf vandaag kan u het online checken op een interactieve kaart van de federale politie. Alle verkeersongevallen tussen 2014 en de eerste helft van 2016 zijn opgenomen. Dat staat vandaag in Het Nieuwsblad.

De politie wil mensen wijzen op de verkeersrisico's. Zo zijn de gegevens van bijna 53.000 processen-verbaal terug te vinden op de kaart, die nu al de naam 'Google Maps voor verkeersongevallen' krijgt.

Op de kaart kan je inzoomen tot aan je deur om te zien hoeveel ongevallen er hebben plaatsgevonden. Daarnaast kan je aan de hand van verschillende parameters kijken welke dag van de week en welk uur van de dag het gevaarlijkst zijn. Op zoek naar een veilige school? Ook die zijn opgenomen in de kaart.

De federale politie hoopt vooral iedereen beter te informeren. "We willen de veiligheid verhogen door de burger alerter te maken voor de risisco's in zijn buurt", zegt woordvoerder Peter De Waele. De kaart maakt deel uit van het Open Transport Netwerk (OTN), een groter Europees onderzoek.