Politie Diksmuide weigert boetes uit te schrijven voor trajectcontroles

In de West-Vlaamse gemeente Diksmuide komen vanaf 13 februari op verschillende plaatsen trajectcontroles, maar de gemeente wil de boetes niet uitschrijven omdat het dan extra personeel in dienst moet nemen. 

De stad Diksmuide en de politiezone Polder zijn niet te spreken over de manier waarop het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) twee nieuwe trajectcontroles heeft neergepoot. De politie weigert zelfs, als die controles operationeel zijn, boetes uit te schrijven. Het AWV betreurt die houding en meent dat de locaties goed doordacht zijn.

‘Die trajectcontroles stroken niet met de lokale noden’, zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). ‘De dure installaties op deze locaties - met een kostprijs van 140.000 euro per traject - schieten hun doel voorbij. Ze controleren zones waar nauwelijks bewoning is. Wij zijn voor snelheidscontroles, maar vragen rationele inplantingen’, zegt Laridon. ‘Deze inplantingen leiden tot absurde situaties.’

Diksmuide en de politie verkozen andere locaties. Boetes die op deze trajecten opgelopen worden, zullen niet uitgeschreven worden door de politie.