Piloten krijgen nieuw voorstel voorgelegd

Directie en vakbonden bij Brussels Airlines zijn het vanavond laat eens geworden over een voorstel om de arbeidsomstandigheden van de piloten te verbeteren. De piloten krijgen nu zowat een week de tijd om het voorstel te beoordelen.

In het voorakkoord staat onder meer een betere regulering van de rust- en vliegtijden. De vakbonden zullen het akkoord de komende dagen voorleggen aan de piloten en het personeel. Als die het voorstel goedkeuren, wordt een mogelijke nieuwe staking vermeden. Vinden de piloten de vooruitgang onvoldoende, dan zijn nieuwe acties niet uitgesloten.

“Er is een voorstel”
De bonden wilden na afloop van de onderhandelingen vanavond niet spreken van een ontwerpakkoord. "Er is een voorstel", klonk het. "Dat zullen we zo neutraal mogelijk voorleggen aan de piloten", klonk het. Over de inhoud van de tekst wilden ze nog niet veel kwijt, maar er zou zowel inzake loon als inzake werk-privébalans vooruitgang zijn geboekt.

"We hopen op basis van het ingediende voorstel tot een akkoord te komen", reageerde de directie. Het resultaat van de stemming zou begin volgende week bekend moeten zijn.

Sisser
Vorige maand draaiden onderhandelingen tussen directie en vakbonden nog op een sisser uit, waardoor er twee dagen gestaakt werd bij Brussels Airlines. De twee partijen zaten sinds 13 uur vanmiddag opnieuw samen, met dit voorakkoord tot gevolg.

Bekijk ook: