Pedofiliehulplijn: al 66 oproepen en mails

'Stop it Now!', de hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens en hun omgeving, heeft op één maand tijd al 66 oproepen of mails gekregen. Dat bevestigt projectverantwoordelijke Minne De Boeck aan VTM NIEUWS. "Mensen die aangeven dat ze met gevoelens van pedofilie worstelen en die geen misbruik willen plegen, maar ook de sociale omgeving neemt contact op."

De hulplijn werd exact een maand geleden gelanceerd voor mensen die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens of gedrag tegenover kinderen. Ook mensen uit de omgeving van iemand met pedofiele gevoelens kunnen er terecht. De hulplijn is gratis en anoniem.

Doelgroep bereikt
'Stop it Now!' werd in de eerste maand al 66 keer gecontacteerd, telefonisch of via mail. "Als we kijken naar de oproepen, zien we toch dat we de doelgroep echt kunnen bereiken", zegt De Boeck, die criminologe is aan het Universitair Forensisch Centrum van het UZ Antwerpen. Uit de sociale omgeving van mensen met pedofiele gevoelens, waren het vooral de partners die contact opnamen met de hulplijn.

Ruimte voor verbetering
Volgens De Boeck is er wel nog ruimte voor verbetering. Veel oproepen komen buiten de openingsuren van de hulplijn binnen. "De vraag is of die mensen nog eens de moed zullen hebben om terug te bellen", klinkt het.

'Stop it Now!' is telefonisch te bereiken op 0800/200 50 op dinsdag tussen 15 en 19 uur, op woensdag tussen 9.30 uur en 12.30 uur en op vrijdag van 13 tot 16 uur. Wie liever mailt kan terecht op vragen@stopitnow.be

Bekijk ook: