Parket verspreidt foto vader Van Quickenborne

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk heeft een foto verspreid waarop de verdwenen vader van Open Vld-politicus Vincent Van Quickenborne te zien is. Het parket vraagt om de foto massaal te delen, in de hoop zo een spoor te vinden van de 71-jarige man die sinds gisteren verdwenen is.

Gisteravond meldde Vincent Van Quickenborne op Twitter dat zijn vader vermist is. Hij riep iedereen op om te helpen zoeken. Ook de federale politie verspreidde vanochtend een opsporingsbericht

Volgens dat opsporingsbericht verliet de 71-jarige man zijn woning in de Hendrik Consciencestraat te Kortrijk tussen 13.00 en 15.30 uur gistermiddag. Sindsdien werd hij niet meer opgemerkt. 

Opsporingsbericht
"Hij vertrok met zijn grijze elektrische damesfiets van het merk KOGA met grijze zadeltassen. De heer Van Quickenborne is normaal gebouwd en 1m75 groot. Hij heeft grijs kortgeknipt haar met voorhoofdskaalheid en bruine ogen. Mogelijk heeft hij zijn bril bij zich. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een beige hemd, een grijze polar, een lichtgrijze pet en vermoedelijk een kakikleurige sportieve broek met afritsbare broekspijpen. Hij kan een verwarde en gedesoriënteerde indruk maken."

Foto's
Nu heeft het parket een foto van gisteren om 14.36 uur verspreid waarop de man te zien is op zijn fiets in de Noordstraat aan het Texture Museum. Sindsdien is er geen enkel spoor meer. Op de foto draagt hij een grijze pet. Zijn fiets heeft een zadel met schapenvel en twee harde fietstassen. De foto is gemaakt door een bewakingscamera, op amper vijf minuten van de man thuis.

Het parket vraagt aan iedereen om de foto zo veel mogelijk te verspreiden. Ze zijn op zoek naar tips van mensen die hem nog gezien hebben. Wie tips heeft, kan de politie bereiken op het gratis nummer 0800 30 300.