Paard zwaar verwond in Londerzeel

In het Vlaams-Brabantse Londerzeel is gisteren een paard zwaargewond geraakt, dat daarna moest afgemaakt worden. Dat vertelt eigenaar Annick Kerremans aan VTM NIEUWS. Ze plaatste de beelden op Facebook, toen ze het dier gisteren zo aantrof. Ze belde de politie die een onderzoek opende. Mogelijk is het dier mishandeld.

"De omheining van mijn paardenwei was kapotgemaakt, waarna mijn paarden aangrenzende weien zijn ingerend. Ook in die weiden was de omheining stuk. Ik denk dat ze mijn paard hebben willen stelen", vertelt Kerremans.

Ze belde daarop de veearts, maar het dier had te veel pijn en Kerremans liet het dier ter plaatse inslapen. Een tweetal weken geleden liep er bij valavond al een verdacht individu op het terrein dat naar de paarden riep.

Viraal
Toen Kerremans haar paard aantrof, nam ze er foto's van die ze vannacht op Facebook plaatste. De beelden gaan intussen viraal en werden al meer dan 470 keer gedeeld.

Kerremans belde de politie die vandaag ter plaatse kwamen. Er werd een onderzoek geopend, maar de politie sluit een ongeval nog niet uit. Dat laat de politiezone K-L-M aan VTM NIEUWS weten.

Het is zeker niet de eerste keer dat een paardenbeul actief is in Vlaanderen, maar in de regio rond Londerzeel zijn er weinig tot geen antecedenten, zegt de politie nog.