Overzicht: sneeuwt zorgt voor horror op weg

Het verkeer komt langzaam terug op gang nadat een sneeuwzone die over ons land trok, voor heel wat chaos zorgde. Toch vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer nog om voorzichtig te zijn. "Laat je niet verrassen. Het kan nog verraderlijk glad zijn op sommige plaatsen. Pas je rijgedrag aan!" Het Vlaams Verkeerscentrum spreekt van de drukste ochtendspits van het jaar. En ook vanavond wordt een moeilijke spits verwacht. Op de luchthaven van Zaventem zijn alle vluchten geannuleerd, uitgerekend de langeafstandsvluchten.

Verschillende op- en afritten op de snelweg werden een tijdlang afgesloten en ook op hellingen was het uitkijken. Op de luchthaven van Zaventem mogen tot 18 uur vanavond geen vliegtuigen meer landen. Bijna alle vluchten zijn afgelast, uitgerekend de langeafstandsvluchten. Omstreeks 13.30 uur waren er op Brussels Airport bijna tachtig vluchten afgelast.

Stel verplaatsingen uit
Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum raden aan om vandaag niet meer de baan op te gaan als dat niet nodig is.

VTM NIEUWS-journaliste Eva Peeters zag hoe vrachtwagens tevergeefs het viaduct van Vilvoorde probeerden op te rijden.

Treinverkeer verstoord
De sneeuwellende van afgelopen voormiddag zorgde voor beperkte hinder op het spoor. Dat melden spoorwegmaatschappij NMBS en infrastructuurbeheerder Infrabel. Op een aantal lijnen is/was het spoorverkeer wel onderbroken.

Hinder De Lijn
Ook de dienstverlening van De Lijn was in alle provincies verstoord. De hinder was het grootst in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant waar de vertragingen snel oplopen. Ook nu nog hebben bussen vertraging of zijn ze afgeschaft.