Overname Brussels Airlines afgerond

De overname van de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines door Lufthansa is afgerond. Dat meldt de Duitse groep.

"Deutsche Lufthansa AG voerde eergisteren de aankoop uit van de resterende 55 procent van de aandelen in SN Airholding NV/SA, op basis van de calloptie", klinkt het. "De aandelen zijn overgegaan naar Deutsche Lufthansa AG, dat nu de enige aandeelhouder is van SN Airholding." SN Airholding is de holding boven Brussels Airlines.

Lufthansa nam midden 2009 een belang van 45 procent in SN Airholding. Het betaalde daar toen 65 miljoen euro voor. Voor de overige aandelen werd 2,6 miljoen euro betaald. Brussels Airlines zal worden geïntegreerd in Lufthansa-dochter Eurowings.

Nieuwe thuis
Brussel moet "een nieuwe thuis" worden voor Lufthansa, met een belangrijke rol als hub voor Sub-Sahara-Afrika, klonk het midden december bij de aankondiging van de volledige overname. "We geloven in de Belgische markt en in Brussels Airlines en zijn personeel", stelde Lufthansa-topman Carsten Spohr toen.