Opnieuw twee verkeersdoden: voetganger (87) en fietsster (72) sterven na aanrijdingen op zebrapad

Vandaag zijn opnieuw twee mensen om het leven gekomen als gevolg van verkeersongevallen. Een man (87) die in Kraainem op het zebrapad werd aangereden door een camionette, is in het ziekenhuis overleden. Ook een fietsster (72) die in Arendonk aan een oversteekplaats werd aangereden, is aan haar verwondingen bezweken.

Het ongeval in Kraainem gebeurde gisteren rond 16 uur ter hoogte van Acaciasstraat de Koningin Astridlaan. “Het slachtoffer, een 87-jarige man, stak in de nabijheid van zijn woonplaats te voet de rijbaan over”, zegt een woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde. “Op dat ogenblik werd hij aangereden door een VW Transport. De 34-jarige bestuurder van dit voertuig onderging een ademtest die ‘safe’ resulteerde. Hij was in shock en kon niet meteen verhoord worden.”

Telkens op zebrapad
Het slachtoffer is gisteravond overleden in het ziekenhuis. “Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. Gelet op de impact op het voertuig en de remsporen, denkt deze dat de voetganger op het zebrapad overstak op het ogenblik van de aanrijding. Het onderzoek loopt.”

Daarnaast is ook een 72-jarige vrouw overleden nadat ze gisteravond levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt van Hertevelden met Roobeek in Arendonk. De 72-jarige B.M. uit Arendonk wilde het kruispunt oversteken, maar een 75-jarige autobestuurder uit Mol merkte het manoeuvre van de fietsster te laat op. De fietsster werd op de oversteekplaats gegrepen door de wagen. De precieze oorzaak van het ongeval is volgens de politie nog niet duidelijk.

Koekelberg
De voorbije dagen waren er al verschillende zware ongevallen met voetgangers in Brussel. Op het IJzerplein werd gisterochtend een voetgangster gegrepen door een bestelwagen. Ze verkeerde even in levensgevaar.

Zondag kwam in Koekelberg Dariana Palcau (30) uit Brussel om het leven. Ze werd van het zebrapad gemaaid op de Jetselaan. De 19-jarige die de vrouw doodreed had slechts een voorlopig rijbewijs. Hij bleek niet onder invloed van alcohol of drugs, en werd na enkele uren vrijgelaten. Hij was zwaar onder de indruk.