Opnieuw plofkraak in Bpost-kantoor

In Boechout bij Antwerpen hebben onbekenden vannacht een plofkraak gepleegd op een bankautomaat van bpost. Dat meldt het Antwerpse parket. De feiten zijn volgens het parket gelijkaardig aan de recente plofkraken in Kinrooi en Buggenhout. De daders konden een deel van het geld in de automaat buitmaken en de ravage aan het gebouw is groot.

Verschillende buurtbewoners werden om iets voor 3.00 uur uit hun slaap gewekt door enkele luide knallen. Een drietal gemaskerde personen verbrijzelden het raam aan de voorzijde van het postkantoor, wellicht met hamers, en lieten vervolgens de geldautomaat ontploffen.

Verfcapsule geactiveerd
Het parket stelt dat er aanwijzingen zijn dat ze ook nog het bankkantoor zelf wilden binnendringen, maar dat is niet gelukt. De daders konden een deel van het geld in de automaat buitmaken, de rest was onbruikbaar door de verfcapsule die geactiveerd werd of raakte verspreid tot op het voetpad en de rijbaan. Ze namen de vlucht met een wagen, waarin mogelijk nog een vierde kompaan achter het stuur klaar zat.

De politie zette kort na de feiten nog verschillende kruispunten in de omgeving af in de hoop de plofkrakers nog te kunnen onderscheppen, maar dat bleef zonder resultaat.

Bekijk ook: