"Opgepakte mensen planden aanslag in ons land"

Er is mogelijk een nieuwe aanslag in ons land vermeden. Tijdens huiszoekingen vorige nacht werden vijf personen meegenomen voor verhoor. Er zijn aanwijzigen gevonden dat de personen een aanslag aan het voorbereiden warendat werd bevestigd aan VTM NIEUWS. 

In het kader van een onderzoek naar terrorisme van het federaal parket werden vorige nacht vijf huiszoekingen uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie van Brussel in Sint-Jans-Molenbeek, Roosdaal en Ganshoren. De huiszoekingen vonden plaats bij de entourage van Salah Abdeslam en Abdelhamid Abaaoud. Vijf personen werden meegenomen voor verhoor. Er zijn aanwijzingen dat de opgepakte personen een aanslag in ons land planden, dat werd bevestigd aan VTM NIEUWS. 

Wapens
Tijdens de huizoekingen werden er twee handvuurwapens, munitie, één kogelwerende vest en een hoeveelheid drugs (cannabis) aangetroffen. De aangetroffen wapens waren niet bedoeld voor de geplande aanslag, daarvoor waren nog geen concrete plannen.

De onderzoeksrechter zal morgen beslissen of ze verder aangehouden blijven. De betrokken personen worden verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Het vijftal komt uit het drugsmilieu en komt voor het eerst voor in een terreurdossier. 

Parijs
De huiszoekingen staan los van de schietpartij in Parijs gisteravond. Er zou ook geen link zijn met de aanslagen van 22 maart 2016. In het belang van het onderzoek kunnen geen verdere inlichtingen of details gegeven worden.