Opgelet voor stevige rukwinden: noodnummer 1722 geactiveerd

Het gaat vandaag flink waaien met rukwinden tot mogelijk 80 à 85 km/u. Ook morgen zijn er opnieuw rukwinden mogelijk, met veel regen. Het KMI heeft code geel afgekondigd. Ook het noodnummer 1722 wordt geactiveerd. 

Het wordt vandaag wisselend bewolkt en winderig met buien. In het uiterste westen zou het overwegend droog blijven. De maxima schommelen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 10 graden in het westen van het land. Vanavond is het wisselend tot zwaarbewolkt en vallen er hier en daar nog buien. 

Later gaat het fel regenen vanaf de Franse grens. De wind waait eerst matig, maar later opnieuw krachtig uit zuid tot zuidwest met rukwinden die opnieuw oplopen tot rond 70 km/u. Minima tussen 2 en 7 graden.

1722
De FOD Binnenlandse Zaken heeft omwille van het verwachte stormweer het nummer 1722 afgekondigd, bedoeld voor niet-dringende interventies van de brandweer. 

Ook morgen wind
Morgen trekt een venijnige depressiekern over of net langs ons land. De eraan verbonden neerslagzone is zeer actief en zorgt voor veel regen. Afhankelijk van de ligging van deze depressie kan het ook hard waaien over sommige delen van het land met zuidwestelijke windstoten tot 80 km/u of meer. De maxima schommelen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden in de andere streken.

Maandag wordt het frisser met buien en maxima rond 5 of 6 graden in het centrum. Vanaf dinsdag wordt het droger en zonniger.