Op groepsreis? Huur eens een privévlucht

België heeft een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Charters Europe (ACE). Het is een Belgisch-Nederlandse dochter van de ASL Group, die al twintig jaar privévluchten aanbiedt in ons land. ACE mikt op (privé)chartervluchten voor groepen. "Dat kan interessant zijn voor sportclubs, bedrijven of overheden die naar een beurs of een congres moeten", aldus CEO Philippe Bodson.

Volgens CEO Bodson is ACE de eerste in België die het groepen vanaf twintig personen mogelijk maakt om een vliegtuig te charteren naar een bestemming naar keuze. "Tot voor kort waren deze groepen aangewezen op buitenlandse partijen, wat vaak financieel niet interessant was, omdat het toestel moest overgevlogen worden uit het buitenland."

Eigen toestel
ACE beschikt over een eigen toestel: een Embraer ERJ 135. Dat werd aangepast aan de noden van een privéjet, met een eigen stroomaansluiting aan elke stoel, extra beenruimte en lederen zetels. Ook aan het geluidscomfort is gedacht, met extra isolatie.

Het toestel biedt plaats aan maximaal dertig personen en kan zo'n 3.000 kilometer overbruggen, zodat volledig Europa te bereiken is. Het vliegtuig zou op de luchthaven van Luik gestationeerd worden.

Groter toestel op termijn
ACE wil zijn vloot nog verder uitbreiden met een groter toestel (tot 45 personen). Op termijn is het de bedoeling om meerdere toestellen in te zetten die op 'flex base'-basis gestationeerd worden op verschillende luchthavens in Europa. De luchtvaartmaatschappij hoopt een van de grootste Europese spelers te worden in deze nichemarkt.

Air Charters Europe heeft een Nederlandse AOC-vergunning en vliegt met een gemengde (Belgisch-Nederlandse) bemanning.

Foto: archief