Onlinebank stunt met rente van 1 procent

Onlinebank MeDirect brengt een nieuwe spaarrekening op de markt met een rente van één procent netto. Enige belangrijke voorwaarde is dat klanten een vooropzeg van twaalf maanden moeten respecteren. Op de nieuwe spaarrekening mag ook maximaal een half miljoen euro worden geplaatst.

Door de aanhoudend lage rente zijn stunttarieven voor spaarboekjes schaars geworden. Op de gewone spaarrekening van MeDirect genieten spaarders een nettorente van 0,15 procent, wat nauwelijks meer is dan het wettelijk minimum van 0,11 procent. De nieuwe spaarrekening, ME12, heeft een vooropzeg van twaalf maanden en geeft spaarders dan een nettorente van één procent. Dat lijkt op een termijnrekening op twaalf maanden, maar door de opzegtermijn zullen spaarders wellicht minder geneigd zijn hun geld op te vragen.

Geen getrouwheidspremie
Ook Beobank en Deutsche Bank bieden spaarders een nettorente van één procent, al mag je bij die banken slechts 500 euro per maand storten. Op de nieuwe spaarrekening van MeDirect kan tot 500.000 euro geplaatst worden. MeDirect werkt niet met getrouwheidspremies. Bijgevolg biedt het enkel niet-reglementeerde spaarboekjes aan waarop 30 procent roerende voorheffing van kracht is. Omdat de brutorente 1,43 procent bedraagt, blijft netto 1 procent over.