Onderzoek na zware vechtpartij Ninove

In Ninove, in Oost-Vlaanderen, heeft de politie een onderzoek geopend na een zware vechtpartij tussen jongeren. “Vier jongeren werden opgenomen in het ziekenhuis”, vertelt burgemeester Tania De Jonge aan VTM NIEUWS. Op amateurbeelden is te zien hoe de jongeren elkaar aanvallen. Opgelet, want de beelden kunnen schokkend zijn.

Donderdagavond brak er een zware vechtpartij uit tussen de twee groepen jongeren. “Op de beelden is te zien hoe een tiental jongeren met elkaar op de vuist gaan”, zegt burgemeester De Jonge. “De politie of de hulpdiensten kregen geen oproep, maar twee jongeren die deelnamen aan de vechtpartij hebben wel klacht ingediend.”

De politie onderzoekt nu op basis van de camerabewakingsbeelden wie de jongeren zijn. “We denken dat het om bendes gaat die hadden afgesproken aan het station om te vechten. Er zijn al daders geïdentificeerd maar het parket heeft het onderzoek in handen", zegt de burgemeester.

De zus van één van de slachtoffers contacteerde VTM NIEUWS. Volgens haar werd haar broer samen met drie vrienden aangevallen aan de fietsenstalling van het station in Ninove. Twintig mannen gingen hen te lijf met boksijzers, stokken, messen en elektrische kabels. De slachtoffers gingen op eigen kracht naar het ziekenhuis met gebroken tanden, neus, en gekneusde ribben.