Olmense Zoo dient nieuwe vergunning in

De Olmense Zoo in Balen heeft een nieuwe vergunning ingediend bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om terug open te gaan. Dat bevestigen ze aan VTM NIEUWS. Ze hebben enkele aanpassingen gedaan en hopen nu wel te voldoen aan de eisen van de minister.

“Minister Weyts heeft vorige week gezegd in de commissie dat als wij zouden voldoen aan alle voorwaarden, we een nieuwe aanvraag mogen indienen”, zegt Wim Verheyen van de Olmense Zoo aan VTM NIEUWS. “Dus bij deze, we denken dat we nu voldoen aan alle normen.”

De zoo heeft namelijk een paar aanpassingen gedaan. “Er zijn bijvoorbeeld planten geplaatst waar er te weinig schuilmogelijkheden waren. Sommige dieren worden overgeplaatst naar ergens anders, omdat ze hier al te lang moesten wachten op een partner. Sommige vogels zijn al vertrokken naar andere parken. Ook drie jonge poema’s gaan vertrekken. Dat stond al op de agenda, die waren al gereserveerd door een ander park, maar dat moet nu allemaal een beetje sneller”, aldus nog Verheyen.

De zoo hoopt nu snel antwoord te krijgen van minister Weyts, zodat ze zo snel mogelijk terug open kunnen gaan.