Nooit deden zo veel Vlamingen aan sport

Twee op de drie Vlamingen zeggen van zichzelf dat ze meerdere keren per maand aan sport doen. Nooit eerder lag dat aandeel zo hoog. Dat blijkt uit een onderzoek onder leiding van professor sportsociologie Jeroen Scheerder (KU Leuven). Het staat onder meer in Het Nieuwsblad. 

In het onderzoek wordt elk jaar bij 1.500 volwassenen gepeild naar hun sportbeoefening. "62,6 procent doet meerdere keren per maand aan sport", zegt Scheerder. "Ter vergelijking: vijf jaar eerder was dat nog minder dan de helft (49,6 procent). Nog iets meer dan een kwart doet echt nooit aan sport. Vijftien jaar ge­leden was dat nog de helft van alle volwassen Vlamingen." "Wat sowieso opvalt, is dat iedereen erop vooruitgaat", zegt Scheerder.

"Jongeren sporten meer. Maar ouderen ook." "We worden steeds meer gewezen op het feit dat we zelf voor een groot stuk verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid", zegt Scheerder. "Daardoor leeft het bij het publiek: in een al zeer drukke agenda proberen we sport nog bij te plannen. Dat sporten nu veel makke­lijker is, ook buiten clubverband, speelt daar zeker in mee."