Nog niemand vergoed na staking Ryanair

Na de staking van Ryanair van 25 en 26 juli vorig jaar hadden gedupeerde reizigers recht op eens schadevergoeding van 250 tot 600 euro. Die wou de Ierse lagekostenmaatschappij niet betalen omdat ze overmacht claimden. Negen maand later hebben gedupeerden die een rechtszaak aanspanden nog geen geld ontvangen.

Eind juli vorig jaar staakte het cabinepersoneel bij Ryanair voor betere arbeidsomstandigheden. Alles samen werden toen honderden vluchten geschrapt in België, Italië, Portugal en Spanje. Daardoor hebben reizigers recht op een schadevergoeding van 250 tot 600 euro die Ryanair niet betaalt omdat ze overmacht hebben ingeroepen. 

Negen maanden later hebben gedupeerden die de schadevergoeding via de rechtbank opeisen, nog geen schadevergoeding ontvangen. Volgens consumentenorganisatie Claim-it komt dat doordat er te weinig magistraten zijn. Daardoor kan het nog tot twee jaar duren voor de schadevergoeding wordt uitbetaald. 

Volgens het kabinet van justitieminister Geens is de behandelingstermijn voor zo'n zaak niet uitzonderlijk lang, en dat heeft niets te maken met een tekort aan magistraten. 

Het kabinet voegt er trouwens aan toe dat dit vooral een dossier is van Consumentenzaken