Nog geen uitspraak in zaak ozondokter

De correctionele rechtbank van Leuven heeft nog geen uitspraak gedaan in het proces tegen de zogenaamde ozondokter. In een tussenvonnis werd een deskundige aangesteld.

Chris M., de 53-jarige arts uit Rotselaar die twintig sporters uit zes disciplines gedurende vier jaar behandelde met ozontherapie, kent nog steeds zijn lot niet. Het geplande vonnis kwam er vandaag niet omdat de rechtbank bijkomend voorafgaand advies wil inwinnen. In een tussenvonnis werd Wim Develter, forensisch geneesheer van UZ Leuven, aangesteld als expert.

"We willen antwoord op de vraag of de toegepaste bloedtherapie medisch gezien een methode is om te manipuleren", stelde voorzitster Françoise Verstraete. "Het gaat om de therapie waarbij bloed wordt afgenomen, vervolgens behandeld met ozon en nadien deels weer in het lichaam of het bloed wordt gebracht."

De rechtbank bestempelt ozontherapie dus nog niet als bloeddoping. Dokter Develter krijgt vier maanden de tijd om zijn verslag te maken. De zaak wordt opnieuw in behandeling genomen op 8 mei 2018.

Lees ook: ‘Ozondokter’ staat vandaag terecht