Nog even genieten van de lente

Na het stralende weekend en het mooie begin van de week, krijgen we de zon ook vandaag af en toe te zien. Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, al neemt de bewolking in de loop van de namiddag wel toe. 

We halen vandaag maximumtemperaturen tussen 11 en 15 graden, met een wind die zwak tot matig waait uit zuidwest tot west. 

Vanavond en vannacht blijft het overwegend droog met veel wolken en vorming van nevel en mist. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. De wind wordt zwak en krimpt naar zuidwestelijke richtingen.

Rest van de week
Morgen blijft het onder invloed van een stijgende luchtdruk droog. 's Ochtends hangt er veel ochtendgrijs, met nevel en mist vooral ten zuiden van Samber en Maas. In de loop van de dag komen er meer en meer opklaringen en wordt het vrij mooi weer. De maxima schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen. 

Donderdag kunnen we profiteren van zacht lenteweer. Plaatselijk hangt er nevel in de voormiddag. Nadien wordt het overal zonnig. Op het einde van de namiddag zijn er meer wolkenvelden mogelijk langs de kust. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. Zwakke zuidelijke wind. 

Vrijdag zijn er eerst brede opklaringen maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit het westen. Vanaf de middag is wat lichte motregen niet uitgesloten, maar op veel plaatsen blijft het droog. De maxima dalen een beetje en liggen tussen 9 en 13 graden. 

Weekend
Tijdens het weekend en maandag komen we onder invloed van gestoorde lucht uit het westen. Het is dan ook meestal zwaarbewolkt met geregeld regen. De maxima liggen rond 12 graden in het centrum van het land.

Bekijk ook: