Nog even genieten, daarna weer herfst

Op dit moment is het nog zalig genieten in de zon. Profiteer ervan, want vanaf morgen krijgen we terug een tijdje herfstachtig en gevoelig kouder weer.

Mooie liedjes duren helaas niet lang. Terwijl we vandaag nog kunnen genieten van lenteachtige temperaturen tot achttien graden en de zon hoog aan de hemel straalt, krijgen we vanaf morgen te maken met een minder weerbeeld.

Woelig weekend
Vanavond komen de eerste wolken het land binnen, gevolgd door lichte regenbuien. Die bewolking blijft morgen aanwezig en het wordt gevoelig frisser, met temperaturen tussen de zes en elf graden. Vooral het weekend belooft niet veel goeds. Zaterdag wordt de slechtste dag, met een grote kans op buien en veel wind. Zondag daalt de kans op buien, maar het blijft wel bewolkt. De maxima liggen tussen zeven en twaalf graden.

Normale temperaturen
Leg die regenjas dus nog niet te ver weg, want ook volgende week blijft het wisselvallig. De wind gaat dan wel liggen, maar de temperaturen blijven steken op zo'n twaalf à veertien graden. Volgens VTM Nieuws-weervrouw Eva Clockaerts zijn deze temperaturen trouwens perfect normaal voor de tijd van het jaar: "veertien graden is zelfs al vrij warm voor maart".