Nog dit jaar erkenning voor sterrenkindjes?

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) werkt op dit moment aan een wetsontwerp om doodgeboren kinderen toch te kunnen inschrijven in het geboorteregister. Ouders van deze ‘sterrenkindjes’ vragen hier al lang naar, maar de discussie komt opnieuw in een stroomversnelling nadat er vorige week in Hasselt een robot werd ingeschreven in het geboorteregister. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Afgelopen maandag werd Robot Fran Pepper ingeschreven in het geboorteregister van de stad Hasselt, een ludieke actie van hogeschool PXL. Maar de beslissing choqueerde heel wat ouders van doodgeboren kinderen. “Wij vechten al jaren om onze kinderen te laten opnemen in het geboorteregister, maar dat gaat niet. Maar een robot, dat kan blijkbaar. Is zo’n plastieken ding dan meer dan een doodgeboren kindje?”, reageren ouders op Facebook.

De discussie is al lange tijd aan de gang, maar minister van Justitie Koen Geens heeft wel nieuws dat de ouders enige troost kan bieden. In het najaar moet een wetsontwerp klaar zijn dat het mogelijk maakt doodgeboren kinderen in te schrijven in het geboorteregister.