Nieuwe namen op 'most wanted'-lijst

De lijst van meest gezochte criminelen in ons land is uitgebreid. De politie is momenteel op zoek naar drie mannen die onder meer worden verdacht van duiveluitdrijving. Eerder kon de politie wel een crimineel van de lijst schrappen die werd opgepakt in Spanje.

De politie maakt momenteel jacht op drie zware mannen die recent op de ‘most wanted’-lijst zijn geplaatst. Concreet zijn de speurders op zoek naar Aza Petrovic, Ali Bounou en Othmane Galouby. De mannen worden verdacht van homejacking en duiveluitdrijving.

Wie tips heeft over de verdachten, kan die via de website mostwanted.federalepolitie in doorgeven aan de politie. "De klok rond worden alle meldingen geanalyseerd", aldus de federale politie.

'De Dwerg'
De 30-jarige Aaza Petrovic, bijgenaamd ‘de Dwerg’ wordt verdacht van deelname aan een gijzeling en inbraak. In 2014 werkte hij mee aan een gewelddadige homejacking bij een echtpaar in La Louvière. Vijf daders bedreigden de bewoners met de dood. Petrovic nam zelf niet deel aan de inbraak, maar hield buiten de wacht. Het koppel is gehandicapt voor het leven.

Verkrachting
Ali Bounou werd veroordeeld tot tien jaar cel voor verkrachting. Samen met drie kompanen sleurde hij een vrouw in hun auto, waarna ze haar meenamen naar een appartement in Brussel. Daar werd ze verkracht.

Twee weken later sloeg de 28-jarige Bounou opnieuw toe. Hij verkrachtte meermaals twee Amerikaanse vrouwen in zijn appartement.

Duiveluitdrijving
Ook Othamane Galouby staat op de lijst van de meest gezochte criminelen omdat hij zich in 2009 voordeed als een islamitische gebedsgenezer. Hij zou een 18-jarig meisje beloofd hebben dat hij boze geesten uit haar kon drijven. Hij overgoot haar tot tweemaal toe met kokend water en bracht bijtende soda aan op haar buik en benen. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van tien jaar.