Nieuwe beelden van ontploffing Brussel

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de mislukte aanslag van dinsdagavond in het treinstation Brussel-Centraal. Daarop is de tweede ontploffing te horen en is ook de gloed ervan te zien. Het persagentschap Belga kon de beelden bemachtigen die gemaakt werden door een getuige. 

De dader van de mislukte aanslag, de 36-jarige Oussama Zariouh, werd door een militair neergeschoten nadat de man geprobeerd had zijn reiskoffer te laten ontploffen. Daarbij was een eerste, kleinere ontploffing te horen, gevolgd door een grotere explosie. Het is die tweede explosie die op deze beelden te horen is. Op de beelden is ook te horen hoe er schoten vallen en is te zien hoe een groepje militairen toesnelt en iets later de trappen afdaalt.

In die koffer zaten onder meer nagels en kleine gasflessen, zodat een explosie heel wat slachtoffers en schade had kunnen veroorzaken. Om een nog onduidelijke reden ontplofte de koffer niet zoals het Zariouhs bedoeling was en vielen er geen slachtoffers. Volgens het federaal parket zijn er aanwijzingen dat de Marokkaan "sympathieën" had voor terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).