Na alle heisa: nieuwe klacht tegen tienerpooier Moreno

 Er is opnieuw een klacht ingediend tegen de veroordeelde tienerpooier Bilal A., beter bekend als de Antwerpse rapper Moreno (rechts op de foto). De klacht wordt onderzocht door het parket in Gent.  Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt door het Oost-Vlaams parket bevestigd aan VTM NIEUWS. 

Moreno is de rapper die in 2016 werd veroordeeld tot zes jaar cel wegens het seksueel uitbuiten van een 15-jarig meisje.  Zijn vriend, rapper Soufiane Eddyani droeg zijn jongste nummer “Amigo” aan hem op. 

Het parket van Oost-Vlaanderen wil voorlopig geen extra commentaar geven, maar volgens Het Laatste Nieuws wijst alles erop dat de nieuwe klacht tegen Moreno verband houdt met de verklaring van een weggelopen meisje uit een jeugdinstelling. Zij beweert dat twee minderjarige vriendinnen uit de instelling afgelopen zomer bij Moreno logeerden. De veroordeelde tienerpooier zat toen zelf ondergedoken in een appartement in Antwerpen.  Hij hield zich schuil omdat hij geseind stond na schending van de voorwaarden van zijn elektronisch toezicht.  

Verder onderzoek moet uitwijzen of de beweringen van het meisje kloppen. Rapper Moreno is zelf nog niet ondervraagd over de nieuwe klacht. 

Rapper Moreno werd in november 2018 opnieuw ingerekend toen de politie hem in het Antwerpse stadscentrum samen met zijn vriend Soufiane Eddyani zag rondrijden. Moreno belandde enkele weken in de cel. Een maand geleden liet de strafuitvoeringsrechtbank hem opnieuw met een elektronische enkelband vrij. De procureur verzette zich tegen die vrijlating en wierp op dat er een nieuwe klacht was. Dat was voor de strafuitvoeringsrechtbank geen reden om hem in de gevangenis te houden.