Na Albert Heijn ook Jumbo naar België?

Na Albert Heijn komt de Nederlandse supermarktketen Jumbo Supermarkten misschien ook naar België. Daar wordt al even over gespeculeerd, maar nu geeft financieel directeur Ton van Veen in een interview ook toe dat het een optie is.

Jumbo is bekend om de ‘gratis winkelkar voor de vierde wachtende’-garantie. Met andere woorden: als je de vierde wachtende bent in een rij voor de kassa, krijg je de inhoud van je winkelkar gratis en voor niets. Dat is slechts één van de zeven ‘zekerheden’ die de keten je biedt.

De supermarktketen, die enorm populair is bij onze noorderburen, komt dus misschien naar België. Het is niet de eerste keer dat die geruchten de ronde doen, maar nu is er ook echt reden toe. “In ons meerjarenplan is de optie voorzien dat we de Belgische markt betreden”, zegt financieel directeur Ton van Veen in een interview met vakblad Gondola

Marktonderzoek
Het bedrijf bekijkt wat de opties zijn voor een eventuele uitbreiding. “Voor dit of komend jaar is het nog niet, we willen eerst kijken welke mogelijkheden er zijn”, zegt van Veen nog. En daar willen ze ook hun tijd voor nemen. “We zijn zeer landgericht, het zou dom zijn om te denken dat wat in Nederland werkt, dat ook doet in België.”

Tweede grootste
In Nederland is Jumbo de tweede grootste supermarktketen, alleen Ahold Delhaize is er groter. Jumbo is de laatste jaren serieus gegroeid in omvang. Zo heeft de keten ook Super de Boer overgenomen en C1000. Nu werken er zo’n 60.000 mensen in de 580 winkels en heeft het bedrijf een omzet van 6,7 miljard euro.