Morgen gladde wegen door sneeuw: "Blijf thuis"

Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt iedereen aan om morgen thuis te blijven en de baan niet op te gaan. Het gaat vannacht namelijk nog vriezen en morgen valt er regen en sneeuw in Vlaanderen en kan het dus glad zijn.

Vannacht en morgenvroeg rijden de strooiwagens uit om de wegen zo rijklaar mogelijk te maken. "Een strooiwagen kan niet overal tegelijk zijn, waardoor de wegen er tijdelijk extreem glad kunnen bijliggen. Waakzaamheid is zeker en vast nodig", zegt Wegen en Verkeer in een persbericht.

En daarom raadt het Agentschap mensen aan om morgen thuis te blijven of met het openbaar vervoer te gaan werken.

3 centimeter sneeuw
Volgens VTM NIEUWS-weervrouw Jill Peeters trekt de sneeuwzone vanuit het Westen morgen ons land binnen. In West-Vlaanderen zal er 's ochtends sneeuw en regen vallen tegen 10.00 uur, net na de ochtendspits, zal het ook beginnen te sneeuwen boven Antwerpen, Gent en Brussel. Daarna trekt de zone nog verder oostwaarts en krijgt quasi heel het land te kampen met perioden van lichte sneeuwval.

Peeters voorspelt dat er zo'n een tot vier centimeter sneeuw zal vallen en dat de hinder waarschijnlijk wel zal meevallen, omdat iedereen goed geïnformeerd is. Toch kan het glad zijn door de combinatie van vriestemperaturen en de sneeuw en is één ongeval genoeg om een hele autostrade lam te leggen.