Morgen brugdag: wat is er open?

Veel mensen hebben een verlengd weekend voor de boeg: aangezien het dinsdag Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart is, maken veel bedrijven de ‘brug’. Maar welke diensten zijn morgen beschikbaar? Een overzicht.

Voor winkels is er geen probleem, die zijn allemaal open. Voor supermarkten is het zelfs zo dat sommige ook (beperkt) open zijn op dinsdag.

Postkantoren zijn gesloten, maar de post wordt wel normaal bedeeld. Wie naar een bankkantoor moet, hoeft zich ook geen zorgen te maken, die zijn allemaal open.

Bij de overheidsdiensten is het iets ingewikkelder. Sommige gemeentehuizen zijn beperkt open, anderen zijn dan weer dicht. In de meeste grote steden zijn de overheidsdiensten wel open, al kan het wel beperkt in tijd zijn. Check dus zeker de website van jouw gemeente of stad voor de exacte uren.

Wat het openbaar vervoer betreft: bij de NMBS is er morgen geen zondagdienst, de gewone regeling geldt, buiten een aantal piekuurtreinen dat niet rijdt. 

Voor De Lijn geldt overal de normale vakantiedienstregeling, behalve in Limburg. Daar geldt de zaterdagdienstregeling. Voor de belbus gaat hetzelfde op: overal normale beschikbaarheidsuren, behalve in Limburg.

Door: Gunter Van Stappen / Jaffee Brys