Moord waterput: verdachten blijven ontkennen

De vader en zoon uit het Antwerpse Gierle die ervan verdacht worden hun huisbaas te hebben vermoord, blijven volhouden dat ze onschuldig zijn. Ze beweren dat er sprake is van een ongeluk. De twee zitten in de gevangenis nadat ze hun huisbaas zaterdag in en waterput vonden en zelf de politie belden.

Jef V.O (56). en zijn zoon Marnik (20) zitten sinds gisteren in de cel. Ze huurden het pand naast de boerderij van het slachtoffer, de eigenaar van het gebouw. Zaterdag vonden ze hun huisbaas, een man van 51 uit Brecht, in een waterput in een stal. Ze belden zelf de politie.

Gewelddadige moord
Volgens het parket was er duidelijk sprake van een gewelddadige moord. Het lichaam en de stal werden tot zaterdagnacht laat onderzocht. Daarna werden vader en zoon aangehouden en beschuldigd van moord, maar dat ontkennen ze.

"Er zou inderdaad sprake zijn van een ongeluk”, zegt Tim Smet, de advocaat van Jef V.O. “Dat moet nu verder onderzocht worden en het onderzoek moet alle kansen krijgen om dat na te kijken.” Vrijdag komen de twee voor de raadkamer in Turnhout. De rechter moet dan beslissen of ze in de cel blijven of niet.

Bekijk ook: