Moord Sofie Muylle: DNA Roemeen matcht

Het DNA van de 23-jarige Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle stemt overeen met de sporen die gevonden zijn op het lichaam van Sofie.

Daarmee lijkt het weinig waarschijnlijk dat het verzoek van de advocaten van de verdachte zal worden ingewilligd. Zij vroegen dat de raadkamer van morgen kon worden uitgesteld, omdat de resulaten van het DNA-onderzoek nog niet bekend waren en ze te weinig tijd hebben gekregen om het dossier voor te bereiden.

De resultaten zijn nu wel bekend geraakt, en die wijzen erop dat Alexandru C. betrokken was bij de dood op Sofie Muylle op 22 januari.

Toevallige ontmoeting
Zelf hield Alexandru C. altijd vol dat hij Sofie inderdaad was tegengekomen die bewuste avond, maar dat hij haar niet had aangeraakt. Die verklaring komt nu op losse schroeven te staan. VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes denkt dat Sofie haar moordenaar die nacht toevallig tegen het lijf liep.

"Haar moordenaar probeerde haar waarschijnlijk te bestelen, waarop er een schermutseling ontstond en hij haar gewurgd heeft."

Wat gebeurde er?
Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt omwille van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij ook duidelijk in Knokke-Heist. Het hof van beroep in het Roemeense Suceava besliste op 5 juli dat hij mocht uitgeleverd worden. Met een lijnvlucht kwam de verdachte vorige week vrijdag vanuit Boekarest aan op Zaventem.

Bekijk ook: