Modest-familie bezet veld in Gistel

Op een veld in Gistel in West-Vlaanderen heeft een familie woonwagenbewoners zijn intrek genomen. Er staan al 180 caravans en mobilhomes. De burgemeester zou de familie liever zien vertrekken, maar hij kan voorlopig niks doen.

De familie Modest is één van de grootste families woonwagenbewoners van het land. Ze zijn sinds vrijdag neergestreken in Gistel. Dit weekend stonden al zo een 100 woonwagens op het veld, ondertussen zijn het er al 180.

De familie heeft geen toelating gevraagd aan de gemeente Gistel. "We zouden de aanvraag ook geweigerd hebben", zegt burgemeester Bart Halewyck. "Maar nu kunnen we niets meer doen. De familie staat op een privéterrein, en ze staan daar met toestemming van de eigenaar. Die heeft ook geen toelating gevraagd."

Met de bezetting van het veld bereidt de familie zich voor op een religieus feest. "Die familie doet voorlopig niks verkeerd", zegt Halewyck nog. "Maar toch zou ik ze daar liever zien vertrekken. Er is verhoogde politiecontrole, maar we willen ook niet provoceren. We waken er wel over dat de veiligheid en volksgezondheid niet in het gedrang komen." De familie zou naar eigen zeggen twee weken blijven."