Model Ivana al gewond voor val

Het Belgisch-Nederlandse model Ivana Smit had al een letsel voordat zij van een balkon in Kuala Lumpur viel. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van het tweede forensische onderzoek na sectie door patholoog Frank van de Goot.

De achttienjarige Smit overleed op 7 december vorig jaar na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Het model had een bloeduitstorting op haar achterhoofd die was ontstaan voor de val. Ook had zij blauwe plekken op de binnen- en buitenkant van beide bovenarmen, dat kan duiden op vastpakken.

Drugs in lichaam
Letseldatering moet uitwijzen op welk moment Smit dit heeft opgelopen. Ook is cocaïne in haar lichaam aangetroffen die al langer in haar lichaam zat. Verder troffen de onderzoekers ook de drugs PMM/PMMA aan, waarvan een combinatie met cocaïne dodelijk kan zijn. Zolang niet bekend is waar de middelen vandaan komen, wordt een misdrijf niet uitgesloten.

Veel vragen

De Nederlandse patholoog had na een eerder onderzoek al laten weten dat het letsel niet past bij iemand die van grote hoogte is gevallen. Het Nederlandse Openbaar Ministerie begon eind december een oriënterend onderzoek naar de dood van Smit en bestudeert zowel het Maleisische als het Nederlandse autopsierapport. Op basis daarvan wordt bekeken of er een strafrechtelijk onderzoek komt.

Bekijk ook: