Michael Goolaerts vandaag begraven

De 23-jarige wielrenner Michael Goolaerts, die een hartaanval kreeg tijdens wielerklassieker Parijs-Roubaix, wordt vandaag begraven. De uitvaartplechtigheid startte om 11.30 uur in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand, in de L. Carréstraat in Hallaar (Heist-op-den-berg). 

De Belgische Michael Goolaerts overleed op zondag 8 april in het Noord-Franse Rijsel. Tijdens de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix kreeg de jonge wielrenner een hartstilstand, waardoor hij ten val kwam. De renner van Veranda's Willems-Crelan overleed later die dag in het ziekenhuis van Rijsel. Wat het hartfalen precies veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. 

Onze landgenoot wordt vandaag in het Antwerpse Hallaar begraven. De uitvaartplechtigheid startte om 11.30 uur. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om de familie niet te contacteren.

Groot scherm
Doordat de dood van de jonge renner veel mensen heeft beroerd, moest een groot scherm vermijden dat vrienden of supporters de plechtigheid zouden moeten missen. Ook het centrum van Hallaart werd volledig afgesloten om het vele volk veilig te kunnen ontvangen. "Iedereen zal wel de kans krijgen om hem in de kerk te gaan groeten, ook de mensen die buiten staan”, aldus manager Jef van den Bosch.

Afscheid van een vriend
Honderden supporters en vrienden van Goolaerts waren aanwezig op zijn afscheidsceremonie. Ook alle ploegmaten, met kopman Wout van Aert tekenden present. Ze namen samen met onder meer Nils Albert, Nick Nuyens, Marc Sergeant en Christian Prudhomme (verantwoordelijke van de organisatie achter Parijs-Roubaix) afscheid van Michael Goolaerts.

Ploegmaat Dries De Bondt sprak een afscheidswoord in naam van de hele ploeg: “Je mag dan wel tot stilstand gekomen zijn tijdens je favoriete koers, wij laten het daar niet stoppen voor jou”, klonk het. “Goolie, onze persoonlijke koerswikipedia, onze tourbusdj, onze sfeermaker, de naam van een modelteammaat, van een vriend, zo gaan we je allemaal herinneren. All for Goolie”, vulde trainer Kristof de Kegel hem aan.

Lees ook: