Met je hond naar zee? Bekijk deze tips

West-Vlaanderen maakt er werk van om honden en hun baasjes beter wegwijs te maken aan de kust. Provinciebedrijf Westtoer heeft alle wandelmogelijkheden in kaart gebracht en geeft ook tips en adresjes waar hondenliefhebbers terechtkunnen. Het project is vandaag voorgesteld in Middelkerke.

Het is niet altijd even duidelijk voor hondenhouders waar ze terecht kunnen met hun trouwe viervoeter. De regels durven nogal te verschillen van badplaats tot badplaats en er gelden ook andere richtlijnen buiten het seizoen dan in de zomermaanden.

"In deze periode zijn de stranden opnieuw toegankelijk voor honden en hun baasjes. Richtlijnen om met de hond op stap te gaan, zijn in de meeste badplaatsen verschillend. Voor de eerste keer zijn de vele mogelijkheden nu gebundeld. Op deze wijze nodigen we ook de hondenliefhebbers uit om te genieten aan zee", aldus Franky De Block, gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Westtoer.

Alle info is te vinden op www.dekust.be/met-de-hond-aan-zee, waar ook tal van handige adresjes op staan. Niet alleen van losloopweiden of hondenpleinen maar ook van recreatieve mogelijkheden voor hun baasjes. Zo serveert de tea-room Mdue in Bredene een speciaal hondenijsje terwijl het baasje kan genieten van een hapje en een drankje. Hotel du Soleil in Knokke-Heist heeft in de kamers eet- en drankbakjes voor de hond. "

"Als gastvrije regio zijn ook de hondenliefhebbers meer dan welkom aan de Kust. Het najaar is een perfecte periode om met de hond uit te waaien aan zee", besluit De Block.