Man valt tussen attractie in Bobbejaanland

In pretpark Bobbejaanland is vanmiddag een zestiger zwaargewond geraakt toen hij een attractie wilde instappen. De man viel twee à drie meter naar beneden. Dat bevestigen de Turnhoutse politie en de woordvoerster van Bobbejaanland aan VTM NIEUWS. 

Het incident deed zich voor bij het instappen van de attractie Aztek Express, een soort rupsbaan. De man viel tussen twee gondels van de attractie in en viel twee à drie meter naar beneden. De MUG en de hulpdiensten kwamen ter plaatse, de man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Turnhout gebracht.

(lees verder onder de foto)

Groot raadsel
"De organisatie van Bobbejaanland is aangeslagen na het voorval", zegt VTM NIEUWS-journalist Jelle Frencken. "De attractie is al sinds 1996 in gebruik, miljoenen mensen hebben ze al gebruikt, nooit is er iets foutgelopen. De attractie blijft in elk geval nog een tijdje dicht voor verder onderzoek."

Geen vuurwerk
Bobbejaanland staat momenteel in het teken van Halloween. Vandaag is er een nocturne gepland en was het park normaal gezien tot 21.00 uur geopend. Alle activiteiten gaan gewoon door, maar het vuurwerk wordt wel afgelast, uit respect voor het slachtoffer. 

Bekijk hier de reportage uit het VTM NIEUWS