Man opgepakt na doodrijden voetganger

In Varsenare bij Jabbeke vond afgelopen nacht een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf plaats. Rond 0.45 uur werd op de hoek van de Gistelsesteenweg en de Mariënhovedreef het levenloze lichaam van een aangereden voetganger aangetroffen.

Voor het slachtoffer, een negentienjarige transmigrant uit Vietnam, kon geen hulp meer baten. Een verkeersdeskundige bevestigt dat de voetganger werd aangereden op het fietspad. Het slachtoffer was allicht op weg naar de snelwegparking en het tankstation in Jabbeke. 

Tweede ongeval
In de buurt was nergens een voertuig te bespeuren. De bestuurder had vijfhonderd meter verder echter een nieuw ongeval veroorzaakt, deze keer enkel met stoffelijke schade. Het slachtoffer van het tweede ongeval achtervolgde de bestuurder tot hij stopte, waarna de politie de man kon arresteren in de Constant Permekelaan.

Alcohol
De 30-jarige bestuurder M.M. uit Jabbeke was onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. Het is nog niet duidelijk of er een voorleiding voor de onderzoeksrechter komt.