Man opgepakt in aanrandingszaak

In Roeselare is gisteravond een verdachte opgepakt in de zaak waarbij een man in de nacht van 21 juli meerdere vrouwen heeft aangerand. De man wordt op dit moment verhoord. “Het is nog onduidelijk of dit effectief de dader is, maar de gelijkenis is treffend”, aldus het parket aan VTM NIEUWS.

De politie deed twee weken geleden in het opsporingsprogramma FAROEK een oproep naar getuigen. Er werden beelden vrijgegeven en een van de slachtoffers deed haar verhaal. Ze stapte in de nacht van 21 op 22 juli iets over 1 uur naar huis. Aan de fietsenstalling achter het station versperde een man haar de weg.

"Hij greep me aan mijn arm vast en heeft me op de grond geduwd", vertelde het slachtoffer. "Ik weet niet of ik met mijn hoofd op de grond viel, maar ik zag sterretjes. Hij is aan mijn kleren beginnen trekken. Ik heb dan geprobeerd om los te geraken maar dat ging niet. Ik ben recht gestaan en gaan lopen."

Wurggreep
De jonge vrouw kon ontkomen en vluchtte een hotel binnen, de dader volgde haar. Bewakingsbeelden tonen precies wat er gebeurde. Hij hield haar in een wurggreep, maar ze kon zich losrukken en bonkte op de glazen deur. "Ik begon harder te wenen. Ik had nog meer schrik in die kleine kamer", vertelde ze. "Ik kon niet meer weg omdat hij bij de deur stond." Ze kon uiteindelijk op hem inpraten tot iemand de deur opende. De dader sloeg op de vlucht.

De dader ging nadien op zoek naar een nieuw slachtoffer. Net om de hoek heeft hij ook een vrouw van 53 jaar aangerand. Ze riep heel hard, waardoor hij opnieuw op de vlucht sloeg.