'Man met blauwe jas' vraagt uitstel

De advocaten van Alexandru C., die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle in Knokke-Heist, zullen vragen om de raadkamer van morgen uit te stellen. De resultaten van het DNA-onderzoek zijn nog niet bekend, en ze vinden ook dat ze te weinig tijd hebben gehad om het dossier voor te bereiden. 

De advocaat van de Roemeen heeft het omvangrijke dossier vanmorgen voor het eerst kunnen inkijken in het gerechtsgebouw van Brugge. "De resultaten van het DNA-onderzoek zitten daar nog niet in", zegt Pieter Filipowicz. "Dat hadden we ook niet verwacht, aangezien het staal pas vandaag onderzocht wordt in een lab. Alles valt en staat bij die resultaten."

"Daarom vragen we nu al om de zitting van de raadkamer morgen uit te stellen. Zelfs al is het resultaat morgenochtend wel binnen, dan is het te kort dag om ons voor te bereiden." De kans is ook groot dat het uitstel zal toegestaan worden. De 23-jarige verdachte wordt ook niet van de gevangenis naar de rechtbank overgebracht. 

Deze middag gaat zijn advocaat hem ook nog bezoeken in de gevangenis, samen met een tolk. Het gerecht van Brugge gaat ervan uit dat de Roemeen Sofie Muylle heeft vermoord op het strand van Knokke-Heist, op 22 januari. De uren na de moord bleef hij ook rondhangen in de buren van de Zeedijk, gekleed in opvallende blauwe jas. Hij werd eind juni opgepakt in zijn thuisland en werd vrijdag overgeleverd aan ons land.