Man in coma na wijn uit shop Fod Financiën

Een Waalse man ligt in coma na het drinken van Italiaanse wijn die hij had gekocht in de Fin Shop, waar de overheid in beslag genomen goederen verkoopt. Volgens een eerste analyse zat de wijn vol amfetamines. Het parket van Namen onderzoekt de zaak. Dat meldt RTL-TVI.

De man was afgelopen zaterdag met drie vrienden aan het aperitieven met chips en een fles wijn gekocht in de Fin Shop van FOD Financiën in het Waalse Gembloers. Het ging om een fles Solbri, Italiaanse wijn uit Piemonte.

Al na één slok begonnen de mannen zich vreemd te gedragen, volgens een aanwezige vriendin leek het alsof de mannen gek werden. Zij belde onmiddellijk de hulpdiensten, omdat één man er slecht aan toe was. Hij kreeg in het ziekenhuis een hartstilstand en wordt sindsdien in een kunstmatige coma gehouden.

Volgens de eerste analyses zaten in de wijn amfetamines. Het parket van Namen nam de bewuste fles in beslag en wacht nu op verdere onderzoeksresultaten. Hoe de amfetamines in de wijn terechtkwamen, is nog onduidelijk.