Lente in het land: tot 16 graden vandaag

De lente is eindelijk in het land en daar kunnen we dit weekend volop van genieten. Vandaag en morgen wordt het zonnig en klimt het kwik tot zestien graden. Volgende week wordt droog met wolken en opklaringen, voorspelt het KMI.

Zaterdagnamiddag is het maxima tussen 11 en 13 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 13 en lokaal 15 graden elders. Zaterdagnacht blijft er veel hoge bewolking aanwezig, al zullen de sterren soms ook goed zichtbaar zijn. Het koelt flink af tot rond 2 graden of lokaal 1 graad.

Op veel plaatsen is er kans op lichte vorst aan de grond. Zondag is het zonnig met velden van hoge bewolking. Aan zee kan er af en toe wat lage bewolking binnendrijven en vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kan er heel misschien een spat regen vallen in de Westhoek. Het kwik stijgt tot rond 11 graden in de Hoge Venen, tot 13 graden aan zee en tot 15 of lokaal 16 graden in de rest van Vlaanderen. Zondagnacht wordt het licht bewolkt.

Maandag wordt droog met opklaringen en ook wolkenvelden. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. Tot en met donderdag krijgen we soms bewolkte periodes, maar wel droog weer met soms ook mooie opklaringen. Woensdag zijn enkele regendruppels niet uitgesloten. Vrijdag kan in de loop van de dag een regenzone het land binnendringen vanaf het westen.

De maxima liggen steeds rond 14 of 15 graden. 's Nachts kan het soms licht vriezen aan de grond, behalve woensdagochtend door de aanwezigheid van veel lage wolken. Volgend weekend krijgen we waarschijnlijk meer regen en wind en lijkt het enkele graden frisser te zullen worden.