Leerlingen en ouders niet blij met akkoord

Zowel de ouders als de leerlingen zijn ontgoocheld over het nieuwe onderwijsakkoord. Dat werd gisteren goedgekeurd door de Vlaamse regering. De ouders vrezen dat hun kinderen toch veel te vroeg al keuzes moeten maken. De scholieren zelf voelen zich proefkonijnen, volgens hen is het akkoord een samenraapsel van de ideeën van verschillende partijen.

De topministers van de Vlaamse regering hebben gisteren een akkoord bereikt over de hervorming van het secundair onderwijs dat vanaf september 2018 zal gelden. Het toekomstige studieaanbod voor de tweede en derde graad ligt vast. Er komen acht studiedomeinen in de plaats van 29 studiegebieden.

Vanuit de oppositie en de onderwijskoepels kwam gisteren al kritiek, maar ook de ouders en de leerlingen zijn ontgoocheld over het nieuwe akkoord. De ouders vrezen dat de kinderen al te snel keuzes moeten maken. Leerlingen van de tweede en derde graad zullen vanaf 2018 namelijk een richting moeten kiezen binnen acht studiedomeinen. De leerlingen voelen zich dan weer proefkonijnen.

  • Lees ook: Zo ziet hervorming secundair onderwijs eruit