Kust verwacht 375.000 dagtoeristen tijdens krokusvakantie

De toeristische sector aan de kust verwacht 375.000 dagtoeristen in de krokusvakantie. Dat becijferde provinciebedrijf Westtoer.

Het weer kan de cijfers de komende dagen nog beïnvloeden maar Westtoer verwacht 375.000 dagtoeristen aan de kust. Vorig jaar strandden de cijfers op 350.000. De sector hoopt alvast dat het weer ook volgende week goed meevalt, maar na de zonnige periode van de voorbije weken heerst er nu al tevredenheid.

vierseizoenenbestemming
De afgelopen weekends trokken al veel toeristen naar de kust. Bovendien is voor veel Belgen de krokusvakantie een vaste afspraak om eens naar zee te trekken. "Toeristen genieten meer dan ooit in de vier seizoenen van de kust", aldus gedeputeerde Sabien Lahaye Battheu.

Steden, gemeenten maar bijvoorbeeld ook de provinciale domeinen zoals het Zwin, dat uitpakt met een lenteparcours, zorgen dat er veel te beleven is aan de kust.

De topmaanden blijven juli en augustus, maar de kust heeft al hard gewerkt om een vierseizoenenbestemming te worden. Twee derde van de omzet wordt behaald buiten die zomermaanden.