Kotmoord: studente had klacht ingediend

De Franse studente die gewurgd en neergestoken werd op haar kot in Luik, had al eerder een klacht ingediend tegen haar moordenaar. Haar buurman was al eens compleet naakt voor haar deur komen staan, het meisje diende klacht in bij de politie. Kennissen van de dader hadden dit nooit verwacht.

De Franse studente van 23 was al een tijdje bang van haar buurman, Patrick V. Hij stond onder elektronisch toezicht voor verkrachting van minderjarigen. Nu blijkt dat het slachtoffer eerder al naar de politie stapte. De politie moet een klacht normaal doorgeven aan het parket, maar volgens het parket van Luik is er zelfs nooit een pv opgesteld. "We kunnen bevestigen dat het meisje naar de politie is gestapt. Maar de politie heeft ons daar toen nooit van op de hoogte gebracht", klinkt het.

Alles lijkt er dus op dat de politie niets met de melding heeft gedaan. Het meisje zou ook nooit te horen hebben gekregen dat haar buurman al was veroordeeld. Maar de politie van Luik wil vandaag niet reageren over de zaak.

Gewurgd en neergestoken
De vriend van de studente vond haar maandagavond dood terug, nadat ze niet was komen opdagen in de les. Ze werd gewurgd en met een mes neergestoken. Gisterenavond werd een verdachte opgepakt en verhoord. Het gaat om haar buurman die in hetzelfde gebouw woonde.

Vuilnisbak
“We hebben in de vuilnisbak van de verdachte een paar sokken met bloedsporen teruggevonden. Op basis van die vaststelling is hij door de federale gerechtelijke politie gearresteerd en lang ondervraagd”, zegt Cathérine Collignon, woordvoerster van het parket van Luik. “Hij heeft eerst ontkend tijdens zijn ondervraging, maar door die contradicties heeft hij uiteindelijk de moord bekend.”

Motief
Waarom hij de studente vermoordde, is nog niet duidelijk. Hij droeg wel al een enkelband, want hij was al eens veroordeeld. “Hij is al twee keer aangehouden en veroordeeld voor de correctionele rechtbank. Twee keer voor verkrachting van minderjarigen”, zegt het parket nog.

Universiteit
Het slachtoffer studeerde Diergeneeskunde aan de universiteit van Luik. Daar reageren ze verslagen op het nieuws. “De volledige universitaire gemeenschap is aangedaan door dit soort nieuws. We moeten nu het gerecht zijn werk laten doen en afwachten wat er gebeurt”, zegt Albert Corhay, de rector van Universiteit Luik. Vanmorgen werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van het slachtoffer.

Bekijk ook: