KMI waarschuwt voor onweer: opnieuw code oranje

Na gisteren krijgen we ook vandaag opnieuw hevige lokale onweders. Die kunnen gepaard gaan met hagel en wateroverlast. Daarom kondigt het KMI code oranje af voor West- en Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

Het KMI vermoedt dat de intense regenval, hagelbuien en blikseminslagen mogelijk veel schade kunnen veroorzaken, en kondigt daarom code oranje af. Daarmee wordt ook meteen het noodnummer 1722 geactiveerd, en dat blijft nog zeker tot morgenochtend actief. Wie schade oploopt door het onweer, belt het best naar dat nummer en niet naar 112.

Omdat er ook wateroverlast wordt verwacht, ben je best voorzichtig. Ga de weg niet op, als het niet moet, klinkt de waarschuwing.

Nat maar warm
In de loop van de avond, zal de kans op onweer afnemen. Morgen kan de regen opnieuw met bakken uit de lucht vallen. Toch blijft het vandaag en morgen warm, tot wel 24 graden.

En daar is de zon
Vrijdag neemt de kans op buien af en op vele plaatsen blijft het droog en vrij zonnig. Het kwik stijgt dan naar 27 graden in het binnenland. Aan zee blijft het iets minder warm dankzij een noordelijke bries.