Kleurrijke stoet trekt door Aalst

 In Aalst trekken kleurrijke praalwagens sinds deze middag door de straten van de stad. Het stadsbestuur rekent op zowat 80.000 feestvierders op de eerste dag van het drie dagen durende carnaval.

De bezoekers willen vooral een glimp opvangen van de stoet, die traditioneel de spot drijft met de nationale en internationale actualiteit. Dit jaar zijn onder meer de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, de Amerikaans president Trump, staatssecretaris Theo Francken en VTM NIEUWS-journalist Bo Van Spilbeeck de blikvangers.

De traditionele stoet, die dit jaar 189 losse groepen en 75 vaste groepen telt, passeert vanaf 15 uur de eretribune met hooggeplaatste gasten. "Alles verloopt vlekkeloos, en het zijn duidelijk creatief hoogstaande wagens", zegt burgemeester D'Haese.

Streng beveiligd
De optocht vond plaats onder strenge veiligheidsmaatregelen. De politie stond langs het parcours, zowel in burger als in uniform, en een deel daarvan was ook zwaar bewapend. Daarnaast werden ook alle straten die uitkomen op het parcours hermetisch afgesloten met betonblokken.