Juwelier die verdachte doodschoot vrij onder voorwaarden

De juwelier uit Oostakker, die gisterenmiddag een verdachte van een overval doodschoot, is vrij onder voorwaarden. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS.

De juwelier schoot gisterenmiddag op twee verdachten, nadat die zijn zaak waren binnengestapt en juwelen meenamen. “De mannen waren gewapend, maar hebben niet geschoten”, zei de woordvoerster van het parket gisteren.

De juwelier schoot pas na de overval op de verdachten toen die wegvluchtten op een bromfiets. Daarbij werd één van hen geraakt. Verder onderzoek moet uitmaken of het om zelfverdediging gaat of niet. 

De man wordt vandaag wel vrijgelaten onder voorwaarden. Wat die voorwaarden precies zijn wil het parket voorlopig niet zeggen.

Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen. De juwelier zou geschopt en geslagen zijn alsook bedreigd met een vuurwapen. Ook de aanwezige familieleden van de juwelier en de klanten zouden eveneens bedreigd zijn met een vuurwapen. De zoektocht naar de 2e overvaller wordt intensief verder gezet.

Bekijk ook:

Lees ook: 

Dode bij gewapende overval in Oostakker
Juwelier schoot op straat naar verdachte