Jongen (15) die op straat werd gevonden, stapte uit leven

De jongen die zondag dood werd aangetroffen op straat in Grimbergen, is van het dak van een nabijgelegen gebouw gesprongen. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. "De vaststellingen ter plaatse en de verwondingen van de jongen stemmen overeen met deze these", klinkt het.

"Bijkomend (sporen)onderzoek op de plaats van de feiten gisterenavond heeft aangetoond dat het slachtoffer van het dak van het nabijgelegen gebouw is gesprongen", zegt het parket in een persbericht.

Op bezoek bij vriend
De 15-jarige Nick was zondagavond op bezoek bij een vriend. Daar vertrok hij rond 22.10 uur, maar hoewel de vriend vlakbij woonde, was Nick om 23.00 uur nog steeds niet thuis. De jongen werd later levenloos gevonden op een plek die helemaal niet op zijn normale weg naar huis lag. Omdat op het lichaam niet meteen sporen werden gevonden die de dood konden verklaren, werd een autopsie bevolen.

Zware inwendige verwondingen
Uit de autopsie bleek dat de jongen zware inwendige en uitwendige verwondingen aan de benen had opgelopen en ten gevolge van een ernstige impact leek te zijn overleden. Parket en politie deden een oproep naar getuigen. Ook de vader van de jongen deed een oproep in het VTM NIEUWS.

5 getuigen
De politie was ook op zoek naar vijf getuigen die de gsm van de jongen hadden gevonden. Zij hebben zich gisterenavond gemeld bij de lokale politie van Grimbergen. "Hun identiteit werd genoteerd en ze werden verhoord", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

Uit respect voor de familie en nabestaanden zal het parket geen verdere informatie meer verschaffen. "We vragen dan ook om de familie van het slachtoffer de nodige rust en sereniteit te gunnen", klinkt het.

Als u zelf met vragen zit over zelfdoding, dan kan u terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website.