Jill Peeters wint prijs voor ‘Beste Klimaatoplossing’ met haar stichting Climate without Borders

VTM-weervrouw Jill Peeters heeft met haar stichting Climate without Borders de prijs voor ‘Beste Klimaatoplossing’ in ontvangst mogen nemen in Venetië. De prijs werd uitgereikt in de categorie “Onderwijs en media” tijdens de “Festival of the Earth”-conferentie van het Centro Mediterraneo sui Cabiamenti Climatici (CMCC).

Het thema van de prijsuitreiking dit jaar was communiceren over klimaatbedreigingen en mogelijkheden. En de stichting van Jill Peeters, Climate without Borders, stak daar duidelijk met kop en schouders bovenuit.

Climate without Borders is een netwerk van weermannen en –vrouwen over de hele wereld die met elkaar weer- en klimaatinformatie delen zodat zij het brede publiek beter kunnen informeren en hen bewust maken van de klimaatopwarming.

Onze weervrouw zelf was natuurlijk zeer tevreden met de prijs. "We zijn enorm vereerd. Het is een eerbetoon aan alle weermannen en -vrouwen van over heel de wereld, die zich inzetten voor de klimaatverandering. Wij zien wat er aan het gebeuren is en maken ons zorgen. Het is belangrijk dat we onze stemmen verenigen. Deze prijs toont aan hoe belangrijk het is om deze informatie te communiceren", aldus Peeters.