Hinder door werken Brusselse ring

Op de Grote Ring rond Brussel moet je vanaf vandaag rekening houden met extra verkeer tussen Sint-Stevens-Woluwe en Tervuren. Tussen de Vierarmentunnel en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe zullen er werken uitgevoerd worden. De Buitenring zal eerst aangepakt worden, vanaf 8 juli volgt dan de Binnenring. Het verkeer moet in beide richtingen over twee rijstroken. Het Agentschap Wegen en Vekeer waarschuwt voor de snelheidsbeperkingen. 

Bij de onderhoudswerken wordt in een eerste fase de buitenring aangepakt. Doordat de voorbereidende werken hiervoor 's avonds en 's nachts gebeurden, ondervonden de weggebruikers er weinig last van. De onderhoudswerken aan de buitenring duren tot 8 juli. In deze periode zijn ook de opritten Wezembeek-Oppem en Tervuren van de buitenring gesloten.

In de nacht van 8 op 9 juli wordt de werfzone van de buiten- naar de binnenring verplaatst en de onderhoudswerken aan de binnenring gestart. Tijdens deze periode zal de oprit Wezembeek-Oppem van de binnenring afgesloten zijn. De werken duren tot 31 juli.

Snelheidsbeperkingen
Tijdens de werken gelden ter hoogte van de werf snelheidsbeperkingen. In de eerste periode zullen bestuurders die op de buitenring rijden richting Sint-Stevens-Woluwe de werfzone inrijden bij het verlaten van de Vierarmentunnel. Om te vermijden dat het verkeer aan een snelheid van 120 kilometer per uur de werfzone nadert, zal er al voor de Vierarmentunnel een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur gelden. Bij het naderen van de werf zal die verlagen tot 70 kilometer per uur.

In de werfzone zelf zal het verkeer slechts 50 kilometer per uur mogen rijden. 's Nachts zal de Vierarmentunnel geregeld worden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer dat de werfzone nadert, zal vooraf gewaarschuwd worden voor een mogelijke file.